Sada je: sub ruj 11, 2010 0:04.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Stranica: 5/5. [ 69 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5
Autor/ica Poruka
 Naslov: TK 1.
PostPostano: pet lip 11, 2010 14:22 

Poštovani kolege,
molim vas da mi netko, ako ima i može, pošalje rad na temu Klasifikacija prometnih modela za predmet Tehnologija telekomunikacijskog prometa 1.
Profesorica mi je 3 puta odbila temu a 4 put je prihvatila temu ali je rekla da ne mogu ono što sam predložila pisati jer mi neće prihvatiti. Stoga, molim i apeliram na studentsku kolegijalnost (rokovi su)! Naravno jako mi je hitno!
Zauzvrat ću proslijediti seminarske radove koje imam za druge predmete!
Unaprijed hvala!

Naslov: Re: TK 1.
PostPostano: sri lip 16, 2010 14:10 

Zamolio bi za pomoc ako neko zna rijesit ovaj zadatak sa ST - dijagramom jer mi je to kazneni zadatak i potreban mi je za potpis kako bi mogao izaci na ispit, da li neko zna gdje mogu vidjeti slican primjer ili ako je netko spreman da mi ponudi rjesenje. Hvala puno

Zadatak za potpis Tehnologija telekomunikacijskog prometa 1
(2. semestar)

Sastaviti dijagram stanja i prijelaza (S-T dijagram) za sustav posluživanja s čekanjem. Zahtjevi mogu čekati u redu koji je ograničen i poslužuju se po pravilu FCFS. Parametri vašeg sustava su prikazani skicom:

5 mjesta u redu -------- 1 2 3 posluzitelja --------->

Zatim odredite vjerojatnost da se u sustavu nalaze 4 zahtjeva i vjerojatnost da se u sustavu nalaze 2 zahtjeva ako je očekivani promet u ovom sustavu 2 Erlanga.

PostPostano: pon lip 28, 2010 21:44 

danas sam bio na usmenom i srusila me, ali istina nisam ni znao nista od 3 pitanja koja sam dobio.

uglavnom na pismenom se vrte ista pitanja koliko sam skuzio, a zadaci isto nekad znaju biti isti, a nekad izmisli nove.

na usmenom dobiju se 3 pitanja i ima se 10 minuta za pripremu

ja sam imao adaptivno usmjeravanje, reci sve sto znas o modelu M/M/m, paketni komutacijski cvor

ostali prije mene su imali:

Osi referentni model, kasnjenje, shema rutiranja, 4 teleusluge ( interaktivne, distributivne .... )

eto toliko se sjecam, sretno svima.

PostPostano: čet srp 01, 2010 12:19 

jucer na ispitu su bila sljedeca pitanja:

1. konekcijske i bezkonekcijske usluge
2. Mod prijenosa i objasniti svaki
3. OSI model i uloga 3.sloja
4. Svrha mjerenja prometa na zaokruzivanje
5. Zaokružite ispravnu tvrdnju koje se odnose na procedure kontrole prometnog toka u čvorevima paketne mreže:....

6. zadatak gdje se dobiju sustav A i B A (m=1 C=64 kbit/s) , B (m=30, C=2 Mbit/s) i treba pod
a) ulazni tok, trazi se lambda i fi
b) kasnjenje tq
c) dobije se kao 40 byte-a zaglavlje i pita se koliko je iskoristenje ili efikasnost sustava i to je kao trik a racuna se na sljedeci nacin
40/200=0.2
Pb=1-0.2=0.8 --->80% je iskoristenje

7. zadatak je bio da se dobije tablica i matrica usmjerenja pa se trazi mogucnost od cvoora 4 do 2 i tako.......

PostPostano: čet srp 08, 2010 13:44 

Jel zna netko di bi se mogla nac literatura na temu za seminar Primjena modela potražnje za uslugom - prijenos podataka? hvala unaprijed

PostPostano: čet srp 08, 2010 15:45 

tazdevilka je napisao/la:
Jel zna netko di bi se mogla nac literatura na temu za seminar Primjena modela potražnje za uslugom - prijenos podataka? hvala unaprijed

Znastveni članci, englesko govorno područje, preko interneta, preko tražilica koja sadrže cijele baze podataka raznovrsnih članaka, pretraga preko ključnih pojmova...

...ovaj link je referenca, koja bila nedostatna, za tri života, a kamoli ne za običan, seminar. :mrgreen:

PostPostano: pon srp 19, 2010 9:11 

Kolege,
da li netko zna do kad prof Mrvelj drži konzultacije (prije godišnjih odmora)?
Unaprijed hvala!

PostPostano: ned ruj 05, 2010 7:52 

bok svima
Student sam po starom programu i izvanredni. Ostao mi je još samo ispit sa treće godine Osnove tehnologije PT prometa odslušan kod prof Bošnjak (Ovaj kolegij više ne postoji ali ga moram položiti). Javio mi se prof Kljak i rekao da naučim knjigu Telekomunikacijski promet I i da će ispit biti kao i prije. Nemam nikakve informacije kako ispit izgleda i od materijala imam samo knjigu. Ako mi netko može pomoći vezano za ovaj ispit zahvaljujem unaprijed. Inače sam aeroprometni smjer i na e - studentu nemem uoće ništa vezano za ova ispit.

PostPostano: ned ruj 05, 2010 9:59 

jel receno kad su rezultati i usmeni?

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
 Stranica: 5/5. [ 69 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.