|
| Autor/ica |
Poruka |
|
gogic3
|
Naslov: Lufthansina pilotska škola Postano: pet srp 23, 2010 19:41 |
Pridružen/a: čet svi 20, 2010 20:19 Postovi: 22 Lokacija: Nebeska prostranstva!
|
Bok. Zanima da da li u Zadru jos posoji Lufthansina škola?? Ako ima neko ikakve informacije o pilotskoj školi moli ga da podijeli samonom!=! Hvala::D
_________________ Neka se služe običnim riječima da nam kažu neobične stvari!
|
|
|
|
 |
|
FooFighter
|
Naslov: Re: Lufthansina pilotska škola Postano: pet srp 23, 2010 22:10 |
|
ne znam puno (pa i ništa) ali google uvik zna najbolje: http://www.zadar-airport.hr/hr/lufthansa-skola.phpu pdf fileu ima nekih informacija, doduše više ka promotivni letak (od 25 strana) 
_________________ Pilot: Tower, please call me a fuel truck. Tower: Roger. You are a fuel truck.
|
|
|
|
 |
|
gogic3
|
Naslov: Re: Lufthansina pilotska škola Postano: sub srp 24, 2010 16:57 |
Pridružen/a: čet svi 20, 2010 20:19 Postovi: 22 Lokacija: Nebeska prostranstva!
|
|
fala ti Fooo!
_________________ Neka se služe običnim riječima da nam kažu neobične stvari!
|
|
|
|
 |
|
jarac
|
Naslov: Re: Lufthansina pilotska škola Postano: ned srp 25, 2010 8:50 |
Pridružen/a: sri lis 26, 2005 19:14 Postovi: 213 Lokacija: Negdje u Kumovskoj Slami
|
|
Nema je više. Prije par mjeseci su otišli u Rostock, a jedan dio u SAD.
|
|
|
|
 |
|
FooFighter
|
Naslov: Re: Lufthansina pilotska škola Postano: ned srp 25, 2010 20:06 |
|
Fala jarac šta si me ispravija pretpostavljam da imaš iskustva jer si već 5 godina na forumu pa ako te mogu pitat, kad se točno upisuje tečaj na HZNS-u? 6. semestar ili nakon faksa? i kad se napokon položi može li se odma slat aplikacije za posao u croatia ili dubrovnik airlinesu, ili neki drugi (poprilično sam optimističan xD) ako ne, imaš li slučajno kojih savjeta za nas nove nadam se da nisam naporan fala unaprid 
_________________ Pilot: Tower, please call me a fuel truck. Tower: Roger. You are a fuel truck.
|
|
|
|
 |
|
Slump
|
Naslov: Re: Lufthansina pilotska škola Postano: ned srp 25, 2010 21:06 |
Pridružen/a: sub stu 03, 2007 22:53 Postovi: 41 Lokacija: Pula, Ližnjan, Šišan
|
|
"Tečaj" na HZNS-u možeš započeti nakon 4. semestra ili tjekom 6. semestra, po želji i po volji... Mislim da CA traži minimalno 250 h naleta, ali nisam siguran. Pa ako imaš toliko, možeš se prijaviti na natječaj kada bude...
|
|
|
|
 |
|
jarac
|
Naslov: Re: Lufthansina pilotska škola Postano: uto srp 27, 2010 12:43 |
Pridružen/a: sri lis 26, 2005 19:14 Postovi: 213 Lokacija: Negdje u Kumovskoj Slami
|
FooFighter je napisao/la: Fala jarac šta si me ispravija pretpostavljam da imaš iskustva jer si već 5 godina na forumu pa ako te mogu pitat, kad se točno upisuje tečaj na HZNS-u? 6. semestar ili nakon faksa? i kad se napokon položi može li se odma slat aplikacije za posao u croatia ili dubrovnik airlinesu, ili neki drugi (poprilično sam optimističan xD) ako ne, imaš li slučajno kojih savjeta za nas nove nadam se da nisam naporan fala unaprid  Kakav tečaj, ne kužim. Ako misliš na pilotsku školu bez studiranja prijaviš se bilo kada samo slušanje teorije ovisi o broju studenata. Ali letenje pretpostavljam nije zavisno od redovnih studenata već letiš kad hoćeš i možeš. Ak te zanima dozvola bez studiranja uskoro se otvara još jedan FTO u RH Air Panonija iz Osijeka, al ne znam da li će imati avione u Zagrebu pa si provjeri i tu varijantu.
|
|
|
|
 |
|
jarac
|
Naslov: Re: Lufthansina pilotska škola Postano: uto srp 27, 2010 12:49 |
|
Slump je napisao/la: "Tečaj" na HZNS-u možeš započeti nakon 4. semestra ili tjekom 6. semestra, po želji i po volji... Mislim da CA traži minimalno 250 h naleta, ali nisam siguran. Pa ako imaš toliko, možeš se prijaviti na natječaj kada bude... Ta priča o 250 h dugo stoji ali mislim da se ide i sa 200. Natječaji su ti uvijek na jesen u recimo 9. mjesecu. Dubrovnik mislim zaboravi. Prošla su vremena kad je DBK uzimao po 10-tak novih kopilota, u zadnje dvije gdine ništa. A za CA tko zna, ako se ne raspadne do tada jer sustav je na samrti
|
|
|
|
 |
|
FooFighter
|
Naslov: Re: Lufthansina pilotska škola Postano: uto srp 27, 2010 13:01 |
|
ma na školu sam i mislia, na njihovoj stranici piše "tečaj" na faksu se odradi ATPL teorija, a na HZNS-u letenje koliko sam skužia samo šta jedni govore da je to isključivo nakon faksa, drugi kad god i sl. koliko uopće u Hrvatskoj ima tvrtki koje zapošljavaju pilote? osim DBK i CA mislim. i fala obojici na odgovoru 
|
|
|
|
 |
|
jarac
|
Naslov: Re: Lufthansina pilotska škola Postano: uto srp 27, 2010 15:00 |
|
Citat: na faksu se odradi ATPL teorija, a na HZNS-u letenje koliko sam skužia samo šta jedni govore da je to isključivo nakon faksa, drugi kad god i sl. Na faksu slušaš teoriju al ona nema veze s faksom kao takvim. ATPL teorija je 750 h nastave. E sad ti to možeš odradit puno brže nego studenti zato i postoji neki standard u svijetu od recimo 18 mjeseci od nule do CPL a i ATPL frozena ako ideš samo kroz pilotsku školu , a ne faks. Imaš još Winair i Trade air ali to su neke druge priče
|
|
|
|
 |
|
ATCPL
|
Naslov: Re: Lufthansina pilotska škola Postano: uto srp 27, 2010 21:27 |
|
|
Ekipo bolje vam je kokice ić prodavat...ovak ćete zakopat starce kreditima 30-40 tisuća eura s vrlo malom vjerojatnošću za dobiti posao u hrvatskoj. Dečki čekaju po 2-3 čak i više godina za Croatiju airlines,a za bilo šta van hrvatske traži se iskustvo od min 1500h naleta, a i ako imate još viška 20ak tisuća eura da si platite type rating ni to vam nije garancija za posao jer se uglavnom traži i iskustvo na typeu (cca 500h).
A da ne spominjem kako u međuvremenu dok čekate posao treba i održavati dozvolu, a to je cca 1000 eura godišnje...
Da...btw...trenutno na tržištu ima i do 20-30 nezaposlenih mladih pilota plus onih sa iskustvom koji čekaju priliku za naći bolju firmu....
Niti firme u hr ne stoje baš najbolje, Dubrovnik airline je praktički već duže vrijeme na rubu bankrota (spašava ih sezonski poslovi), Croatiju cilja većina mladih pilota,konkurencija je velika,uglavnom ulazi onaj tko ima bolju vezu. Winair varaždin dosta neozbiljan, što poslovno,što s uvjetima zapošljavanja. Trade air već duže ne prima nikoga niti se ne nazire neko proširenje flote u budućnosti, postoji tu još par biz jet firmi, uglavnom sve je to slabo i praktički bez ozbiljnijih šansi za posao.
|
|
|
|
 |
|
HRZkandidat
|
Naslov: Re: Lufthansina pilotska škola Postano: sri srp 28, 2010 13:00 |
Pridružen/a: sub lis 24, 2009 20:59 Postovi: 96 Lokacija: Zagreb
|
Necemo znat ako ne probamo 
|
|
|
|
 |
|
FooFighter
|
Naslov: Re: Lufthansina pilotska škola Postano: sri srp 28, 2010 13:10 |
|
Tako je HRZkandidat! Tko ne riskira, ne profitira! kad bi svi bili pesimistični nebo bi bilo prazno 
|
|
|
|
 |
|
HRZkandidat
|
Naslov: Re: Lufthansina pilotska škola Postano: čet srp 29, 2010 12:21 |
Pridružen/a: sub lis 24, 2009 20:59 Postovi: 96 Lokacija: Zagreb
|
Istina, nebo je rezervirano samo za entuzijaste 
|
|
|
|
 |
|
jarac
|
Naslov: Re: Lufthansina pilotska škola Postano: pet srp 30, 2010 12:41 |
|
HRZkandidat je napisao/la: Istina, nebo je rezervirano samo za entuzijaste  Na žalost mucho netočno. Jako je malo PRAVIH entuzijasta u avijaciji.
|
|
|
|
 |
|
|